Güzel Dergi Tasarımları

Bu gün veerle's blogunda rastladığım çok güzel bir içeriği sizinle paylaşmak istiyorum. Çalışmalarımıza ilham vermesi için masaüstü dünyanın muazzam kaynaklarından biri olan dergilere, özellikle de çok güzel tasarlanmış dergilere göz atalım.

Stiller ve Bu Sayfada Kullandığım Yaklaşım

Bazı dergiler içerikleriyle, içeriklerinin yoğunluğuyla çığılık atıyor sanki. Fakat böylesine yoğun bilgi bombardımanına maruz kaldığımız günümüzde, sade ve basit yaklaşımla ne kadar çok şey anlatmamız mümkün. Hani bazen bir resim bin sözcüğe bedel derler ya. Ben de lafı fazla uzatmadan sizi muhteşem dergi tasarımlarıyla başbaşa bırakayım.

Norveçli Yemek Dergisi - Nord Magazine

dergi tasarımı nord magazin

Resmin üzerine tıklayarak flickr sitesinde yayınlanan diğer sayfalarını görebillirsiniz. Gerek içindekiler dizininin tasarımı gerek önemli konu başlıklarının sıralanmasıyla oldukça sade ve güçlü bir görünüme sahip.

dergi tasarımı nord magazin 2

Yukarıdaki sayfada ise tasarımda sade bir yaklaşımın okuyuca ne kadar güzel bir izlenim bıraktığına iyi örnek.

Inspiration Magazine - İlham Dergisi

İlham dergisi de oldukça şık ve adını hakeden bir tasarıma sahip. Aşağıda dergi içeriğinden örnek sayfa yer alıyor. Sayfada kullanılan fontların tipografisi uzman ellerde şekil almış gibi görünüyor.

dergi tasarımı inspiration magazine

Fused Magazin

Fused dergisinde de imaj kullanımı, imaj içinde font kullanımı ve sayfa yerleşimi oldukça sade ve etkileyici bir etki bırakıyor okuyucuda.

dergi tasarımı fused magazine

JPG magazin

JPG magazin, font kullanımında iddialı bir diğer güzel tasarımlı dergi örneği. Sayfa üstünde yer alan konu başlıklarının kırmızı şerit içinde sunulması, içeriğin etkili bir tarza sahip olduğunun göstergesi.

dergi tasarımı jpg magazine

Viewer Dergisi

Viewer dergisi, nostaljik tasarım yaklaşımı ile diğerlerinden ne kadar farklı olduğunu gösteriyor.

dergi tasarımı viewer

HOT List Magazine

Yine etkili tipografi ve etkili renk kullanımı. Atlantalı Hot List magazin, etkileyici bir görünüme sahip.

dergi tasarımı hot list

Life Dergisi

Meşhur life dergisi. Fotoğrafçılığın gücünden bahsediyorsak, life dergisinden bahsetmeden geçemeyiz. Aşağıda bir life koleksiyonu bulunmakta.

dergi tasarımı life

Publish Dergisi - Hollanda

Holandalı Publish dergisi, masaüstü yayıncılığın etkili oyuncularından.

dergi tasarımı publish

Verlee's bloguna dergi tasarımları hakkında yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Makalenin orjinaline bu adresten ulaşabilirsiniz.