Statik Mi Olsun, Dinamik Mi?

Web Sitelerini kullanılan teknoloji bakımından iki gruba ayırmak mümkündür. Bunlardan ilki statik web siteleri diğeri ise dinamik web siteleridir.

Dinamik Web Siteleri

Dinamik web siteleri kısaca, asp, php gibi programlama dilleriyle yazılmış ve site sahibinin içeriğini kendisinin oluşturmasına imkan veren web siteleri anlamına gelmektedir. Dinamik sitelerde bilgileriniz bir veri tabanında saklı tutulur ve istenildiği zaman kolayca düzenleme yapılabilir.

Dinamik Alt Yapımız Sayesinde Müşterilerimiz ;

  • Kullanıcı dostu,
  • Otomatik olarak arama motorlarının çalışma mantığına uygun sayfa üretmenizi sağlayan,
  • Sınırsız sayıda dil seçeneği, kategori,içerik ve resim ekleme imkanı veren,

bir altyapıya sahip olurlar.

Statik Web Siteleri

Statik web siteleri sürekli düzenleme imkanı olmadığından dolayı , site içeriğinin sık sık düzenlenmesinin gerekmediği, daha sınırlı sayıda sayfadan oluşan, ziyaretçi etkileşimin olmadığı, tanıtım ve bilgi amaçlı olarak inşa edilen siteler için kullanılabilecek bir sistemdir.

Statik web sayfalarını güncellemek için siteyi oluşturan sayfalara müdahele ettikten sonra tekrar internet ortamına aktarmak gerekmektedir. Dinamik sitelere oranla maliyeti daha düşük olup daha çok bilgi ve tanıtım amaçlı web sitesi talebinde bulunan şirketler için kullanılmaktadır.

Statik siteleri oluşturan sayfaların mantığı daha farklı olduğundan düzenlenmesi gereken bir bilgi, siteyi oluşturan her sayfa için ayrı ayrı yapıldığından dinamik sitedeki pratiklikten burada pek bahsedilemez. Ayrıca müşreri tarafından istenildiği anda, pratik bir şekilde yeni bilgilerin eklenmesine de imkan sağlamadığı için, bu tür siteler gün geçtikçe yerini dinamik sitelere bırakmaktadır.