Bir Web Siteniz Olmalı Neden?

Müşterileriniz de tıpkı sizin gibi çok yoğunlar ve bireysel mutlulukları için seçimlerinde en yüksek verimi ve doyumu elde etmenin peşindeler. Sizden istedikleri sadece bir web adresi! Tamam, anlattıklarınız ilgilerini çekti ama şimdi çok meşguller, size adapte olabilecekleri zaman en fazla 10 dakika!

Adaptasyon Başlıyor

Sizi aralıksız 7gün 24 saat temsil eden biri var! web tasarımı kumsaatiHakkınızda, anlatmak istediğiniz ne varsa ve nasıl sunmasını istiyorsanız öyle sunan biri... Dünyanın her yerinden her insanın her saat ulaşabildiği bir ofisiniz var, siz orda olsanızda olmasanız da.

İnternet çağımızın vazgeçilmez bir teknolojisidir, bilgi ve haber paylaşımının en yaygın yoludur. Üstelik bu devasa ağını her an daha da genişleterek yoluna devam etmektedir.

Bu kadar hızlı gelişmesi ve yaygın kullanılıyor olması hepimizi özellikle de firmaları ister istemez birer web sitesi sahibi olmaya mecbur bıraktı. Aslına bakarsanız web sitesi edinme, yasal zorunluluk olmadan çok önce şartları ve imkanlarıyla zaten bir zorunluluk halini almıştı.

Web sitesi edinmenin getirdiği şartlar ve imkanlardan bahsedelim;
Yaygın Kullanılması

İletişim, haberleşme ve bilgi paylaşımına sahip bir çoğunluk varsa ve siz bu kitlenin dışında kalıyorsanız çok kısa sürede yaşamın akışına yetişemezsiniz. Yaşam dediğiniz şey haberdar olmakla başlar, haberdar olduklarınızı sindirip, birikiminize eklemekle devam eder ve biriktirdiklerinizi paylaşmakla son bulur. Bu yaşamın özet bir döngüsüdür. İşte bunun içinde yer almak, bahsettiğimiz "şartlar" dan biridir.
Müşteriniz şimdi çok meşgul!

Ticari hayatın içindesiniz. ürün ya da hizmet sunuyorsunuz. Bunu mümkün olduğunca fazla müşteri adayına tanıtmanız gerekecek. Görsel, işitsel veya yazılı fazlasıyla reklam seçeneğiniz var tabii. Reklam araçları tanıtımınız ve hafızalarda yer etmeniz açısından müthiştir. Ancak bu seçenekler ciddi maliyetler getirdiği için kısa sürelidir, sürekli bir mevcudiyetten bahsedemeyiz, ayırdığınız bütçe kadar ömrü vardır.

Şunu önemle vurgulamak gerekir ki bir web sitesi edinmek ile reklam araçlarını kullanmayı kıyaslamak, ayrı kulvarda yer aldıkları için mümkün değildir. Sadece, kıyaslamaya kalkanlar açısından bu bakış açısının hatalı olduğu mesajını vermeye çalışıyoruz.

web tasarım müşterisiEkibiniz hazır, kataloglarınız, kartvizitiniz herşey muntazam, rotanız belli ve yoğun bir şekilde ürün/hizmetinizi tanıtıyorsunuz. Birebir ziyaretler çok etkilidir ve zemin uygunsa sizi o an satışa gştürebilecek kadar hızlı sonuç verebilir. Yine web sitesi edinmenizle birebir ziyaretlerinizi kıyaslamanın aynı sebeple anlamsız olduğunu belirtelim.

Bugünün iş temposunu biliyoruz. Birebir ziyaretleriniz, müşteri adayınızın yoğun temposu içerisinde, onun işini aksatmadan, firmanızı ve ürününüzü ona beğendirmeniz, güven duymasını sağlamanız hatta satmanız için ne büyük bir ustalık gerekir. Kendi zamanınızla birlikte müşterinizin zamanını kontrol altına almak ciddi bir disiplin gerektirecek.

Bütün bu detaylar aslında şuna açıklık getiriyor; kimsenin size ayıracak fazladan zamanı yok. Sizin var mı? Bu anlayış görüşmelerimizi fazlasıyla baskı altına aldı. Artık insanların ihtiyaçlarına baktığımızda "nerden para kazanırım?" yerine "nerden zaman kazanırım?" sorusu listebaşı oldu. Müşterilerinizde tıpkı sizin gibi çok yoğunlar ve nerden zaman kazanırımın peşindeler. Sizden istekdikleri ise sadece bir web adresi!

Tamam, anlattıklarınız ilgisini çekti ama şimdi çok meşgul size adapte olması en fazla 10 dakika! Ve siz bu 10 dakika içinde firmanızı, ürünlerinizi, nasıl hizmet verdiğinizi, garantinizi, sertifikalarınızı vs önemli ne varsa (ki hepsi önemli) aktarmak istiyorsunuz. Haklısınız... Diyelim ki şanslısınız ve görüşmenizi 45 dakikaya kadar uzatabildiniz. Hiç farketmez, ürünlerinize ihtiyacı olsa bile dikkatini çekeceği süre yine 10 dakika olacaktır. Çünkü şimdi çok meşguldür ve gelecek "şimdi" lerden oluşur.

Sonuç olarak sizin ustalığınız 10 dakikaya hükmedebilecek. Müşterinizin aklında kalan ise "ihtiyacım olan bir ürün bu firmada var, vaktim olunca inceleyeceğim" gibi bir dipnot olacaktır.

Vakit olduğunda incelenecek olan şey internet yaygınlaşana kadar ürün kataloglarıydı. Basılı tanıtım dokümanları da diyebiliriz. Bu dokümanların kaderini biliyoruz. Önce, görüşme esnasında bırakılan kataloglar bir süre ofiste birikir. Daha sonra, içerikleri birbirinden çok farklı olmadığı için içlerinden kuşe kağıda basılmış, kalın, kapakları dekoratif olanlar rafları süslemek için kullanılır. Hepsinin detaylıca incelenmiş olması mucizevi bir olasılıktır.

Her yıl teknoloji gelişir, bu gelişim ürünlere yansır, hizmet değişir, garanti süresi belki artmıştır, belki anonim şirket olunmuştur, yeni bir şube daha açılmıştır vs.... Kataloglar 5000 adet basılmıştır birkere, güncellenen tek şey alakası olmayan görevliler tarafından tozlarının alınmasıdır :)

web adresinizBugünün insanlarının, vakit olduğunda inceledikleri şeyin ne olduğunu biliyoruz. O firmaya ait web sitesi . Unutmamanız gereken en önemli şey, üzerinde web adresinizin basılı olduğu bir kartvizitinizi bırakmaktır, gerisini 24 saat kapısı herkese açık olan sanal ofisinize bırakın.