Ambalaj Tasarımları

111994.jpg

Ambalaj, ürünün tüketici tarafından satın alınmasında en etkili öğelerden biri. Bu yüzden iyi bir ambalaj tasarımı ürünün tercih edilmesi ve tüketilmesi için yaşamsal öneme sahip.

Bu yazımızda sizlerle birbirinden güzel ambalaj tasarımlarını paylaşmak istiyoruz.

Karlsson's Vokta Ambalaj Tasarımı

111995.jpg111997.jpg

Alton Brown

112000.jpg

MF Doom

112003.jpg

12 Inches

112004.jpg

Coca-Cola x Nathalie Rykiel

112006.jpg

Preshafruit Juices

112010.jpg

TRÉ

112017.jpg

Xterra

112019.jpg

Andrews & Dunham

112022.jpg

Carluccio's

112030.jpg

GUT OGGAU

112031.jpg

Büyük Türkçe Sözlükte Ambalaj:

ambalaj Fr. emballage

is. (l ince okunur) Eşyayı sarmaya yarayan mukavva, kâğıt, tahta, plastik vb. malzeme.

Güncel Türkçe Sözlük


ambalaj İng.

package

Gıda maddelerini dış etkenlerden koruyan, pazarlama sırasında üzerindeki işaret ve etiketiyle ürünü tanıtan, ayrıca dağıtım ve depolama sırasında taşıma kolaylığı sağlayan kâğıt, karton, plastik vb. maddelerden yapılmış dış koruma.

BSTS / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Terimleri Sözlüğü


ambalaj İng. package

İçerisine yem konmak için kullanılan; tekstil ürünlerinden, plastik maddelerden, kâğıttan, metalden yapılmış torba veya kap.

BSTS / Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Terimleri Sözlüğü 2004


ambalaj İng. package

Gıda maddelerini, dış etkenlerden koruyan, pazarlama sırasında, üzerindeki işaret ve etiketiyle ürünü tanıtan, ayrıca dağıtım ve depolama sırasında taşıma kolaylığı sağlayan, kağıt, karton, plastik vb. materyallerden yapılmış dış örtü.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü


ambalaj İng. package

İçindeki eşyayı dış etkilerden koruyarak bir arada tutan, dağıtım ve pazarlamayı kolaylaştıran ve içeriği hakkında tüketicilere bilgi veren çeşitli maddelerden üretilmiş sargı, kutu veya kaplar.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü 2004


ambalaj Fr.emballage

Eşyayı sarmaya yarayan mukavva, kâğıt, tahta, plastik madde gibi malzeme:§ Ambalaj kâğıdına el değdirmeden şişenin ağzını biraz eğerek döktü. -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 106. § Deniz olacak, sis olacak, ambalajlanmamış bir roket olacak, sisi yarıp gideceğiz. -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 122. § Kenardaki ranzalar kaldırılmış, yerlerine ambalaj kâğıtları henüz sökülmüş yeni bir demir karyola konmuştu. -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 20. § ... fakat Cezminin calcium ampullerinin kutusuna benzettiği bu kaba ambalajdan da utanarak paketi Ferihaya uzattı. -Peyami Safa, Yalnızız, 232. § Cicili bicili ambalajının ardından, sımsıkı sarındığı -Elif Şafak, Mahrem, s.166.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü