Blog

İnternetin Özellikleri

internet nedir özellikleri nelerdir

Günümüz yaşam koşullarında sadece sosyal medya algısının üstünde kendisine bir yer bulmuş olsa bile internetin insan yaşamında yer alması ile başlamış bulunan dönem düşündüğü zaman sağlamış olduğu basitlikler hiç bir şekilde yalanlanamaz duruma gelmektedir.

İnternet Güvenliği

internet güvenliği

İnternetin hızla yayıldığı ve neredeyse her eve girdiği, her yaştan bireyin kullandığı bir dönemdeyiz. İnternet artık 2 yaşında bir çocuğun bile açıp video izleyebileceği kadar girdi hayatımıza. Özellikle çocukların oyun ve video amaçlı kullanımları çığ gibi büyümekte ve zaman zaman zarar verebilmektedir.

Kötü Tasarlanmış 12 Logo

Bir logo, şirketin ne yaptığını anlatmak için oluşturulan simgelerdir. İyi tasarlanmış bir logo, markanın doğru pazarlama stratejisi uygulaması için şarttır. Ancak kimi zaman marka sahibi, yanlış tasarımcıyla çalışabilir. Daha da kötüsü, neyin doğru neyin yanlış olduğunun kendisi de farkında olmayabilir.

6-Exchange

Kids Exchange mi yazıyor yoksa ben mi yanlış anlıyorum?

Güzel Poster Tasarımları

Yaratıcı tasarımcıların yeteneklerini gösterdiği birbirinden güzel posterleri bu yazıda size sunuyoruz. Kimi zaman etkili tipografi kullanımı, kimi zaman güçlü imajlar bazen de büyük beyaz boşluklarla yaratıcılığın sınırları zorlanarak oluşturulmuş bu güzel posterleri incelemek için aşağıdaki resme tıklayın.

Photoshop İmaj Manipülasyon: Güzel Kızlar

Bu seferki photoshop manipülasyonları serimizde sizi Kaliforniya'dan Michael Oswald ile tanıştıracağız. Tasarımcının yetenekleri kendisini Gelişmiş Photoshop Magazine dergisinin kapağına kadar taşımış. Michael'ın favori güzel kızlar manipülasyon serisini inceleyelim.

Michael profesyonel bir yeniden-tasarımcı (re-designer). Kendi web sitesine gittiğinizde tasarımlarının önceki ve sonraki hallerini görebilirsiniz.

Tüm Zamanların En İyi 100 Yazıtipi

Tüm zamanların en iyi fontlarını sizler için yayınlıyoruz. En iyi font hangisidir sorusunu yanıtlarken uzmanlar üç ana kriter üzerinde durmuşlar. Bir fontu iyi yapan kriterler içinde öndelikli olarak yüzde 40 etkiyle, satış başarısı , tarih boyunca sahip olduğu anlam yüzde 30 etkiye ve estetik kalitesi yüzde 30 etkiye sahip.

Şimdi tüm zamanların en iyisi seçilen fontlardan ilk otuz tanesini önizleyelim. Resme tıklayarak listenin tamamını görebileceğiniz sayfaya yönlendirileceksiniz.

Yaratıcı Otobüs Reklamları

Yaratıcılıkta sınır tanımayan reklam acentalarının otobüste kullanılmak üzere tasarladığı birbirinden güzel otobüs reklamları derlemesi. Derlemenin tamamını görmek için toxel.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Üç Boyutlu Tasarım Çalışmaları

3D Üç boyutlu tasarım

Bu yazımızda sizlere ilham verici 3d Tasarım çalışmaları derlemesi sunuyoruz. DeviantArt ve Behance Network te yer alan etkili çalışmalardan bir derlemeyi inceledikten sonra daha fazla çalışmayı görmek için resimlerin üzerine tıklayarak ilgili sitelere gidebilirsiniz.

Ambalaj Tasarımları

111994.jpg

Ambalaj, ürünün tüketici tarafından satın alınmasında en etkili öğelerden biri. Bu yüzden iyi bir ambalaj tasarımı ürünün tercih edilmesi ve tüketilmesi için yaşamsal öneme sahip.

Güzel Logo Tasarımları

111954.png

Logo, bir ürünün, firmanın ya da hizmetin adının, tipografi ve görseller kullanılarak sembol haline getirilmesidir. Logo, amblemden farklı olarak ayırt edici özellikler yanında firmanın adını da yansıtır. Logo yaratmak için kullanılan fontlar tasarlanabileceği gibi var olan fontlar da kullanılabilir.

Tipografi Örnekleri

111922.jpg

I love typography sitesinde gördüğüm çok hoş bir tipografi derlemesinin bir bölümünü sizinle paylaşmak istiyorum. Tipografi tasarımları derlemesinin devamını incelemek isterseniz şöyle buyrun.

Yaratıcı Broşür Tasarım Örnekleri

brochure-design-7

Yaratıcı tasarım örnekleri serimizde broşür tasarımları var. İnternetin çok yaygın kullanılıyor olması, broşürlerin kullanımında ciddi bir azalmaya sebep olsa da günümüzde broşürlere yatırım yapan firmalara rastlamak mümkün.