İphone Mail Ayarları

iPhone mail hesap ayarları hakkında sizlerle bilgilerimi paylaşmak istiyorum. Gmail kullanıyorsanız ayarları yapmak oldukça basittir. Yapmanız gerekenler adım adım şu şekildedir.

İphone Gmail Ayarları

İphone ana ekrandayken Settings->mail-> Add Account' a geliniz. Karşınıza çıkan seçeneklerden gmail i seçin. Adınızı mail adresinizi ve şifrenizi giriniz. Böylece gmail hesabınızı kurmuş olursunuz.

İphone Pop 3 Ayarları

  • Öncelikle internet bağlantınızın olup olmadığını kontrol edin.

  • Şimdi adım adım ilerleyelim. Setting' in altında bulunan mail ekranına geçelim Add Account tuşuna tıklayalım. Ardından gelecek olan ekranda other seçeneğine tıklayalım.

Uyguladığımız adımları Aşağıdaki resimlere bakarak inceleyebilirsiniz

İphone pop3 ayarları İphone pop3 ayarları 2

Bu sefer karşımıza gelen ekranda üstteki pop3 seçeneğine tıklayalım. ve sırasıyla şu adımları izleyelim.

Name : İsminizi ve soyadınızı yazınız.
Adress : Mail adresinizi yazınız, [email protected] formatında
Description : mail adresiniz otomatikman kaydediliyor burayı boş bırakabilirsiniz.

Incoming Mail Server

Host Name : Posta sunucunuzun POP3 adresidir. Genellikle pop3.xyz.com şeklinde olur. Servis Sağlayıcınızdan öğrenebilirsiniz
User Name : Kullanıcı adınızı yazınız. Genelde mail adresiniz olur, yada mail adresinin "@" işaretine kadar ki kısmı kullanılır. Servis Sağlayıcınıza sorabilirsiniz.
Password : parolanızı giriniz.

Outgoin Mail Server (SMTP)
Host Name :
Posta sunucunuzun SMTP adresi. Genelde smtp.xyz.com biçiminde olur. Servis Sağlayıcınıza danışabilirsiniz.
User Name : Kullanıcı adınızı yazınız. Genellikle yukarıdaki kullanıcı adıyla aynı olur. Servis Sağlayıcınızdan öğrenebilirsiniz.
Password : Parolanızı giriniz. Genellikle yukarıdaki parolayla aynıdır.

Bu alanları doldurduktan sonra ekranınızın sağ üst köşesinde bulunan save tuşuna basınız.

İphone pop3 ayarları 4

Save tuşuna bastıktan sonra birkaç dakika bekleyiniz. Ardından ekrana gelcek olan Cannot Connect Using SSL" şeklinde bir menü gelecektir. Yes tuşuna tıklayın. 3-4 dakika bekleyiniz. Ekranınıza daha sonra "Secure Connection Failed" yazan bir Cancel/Continue menüsü gelecek burda Continue seçeneğini işaretleyiniz. Aşağıda yaptığımız işlemlerin adım adım takip edebilirsiniz.

İphone pop3 ayarları 5 İphone pop3 ayarları 6

Kısa bir süre bekledikten sonra mail hesabınız iphone üzerinde oluşturulmuş olacak ve mailiniz kullanıma hazır hale gelicek. Mail hesabınızı kullanmadan önce birkaç ayar yapmanızda fayda var. Bu sebeple ayar ekranındayken yeni eklediğimiz hesabı seçelim. Önümüze gelcek olan ekranda Advanced tuşuna basalım.

İphone pop3 ayarları 7 İphone pop3 ayarları 8

Aşağıdaki resimlerde de görüldüğü gibi Advanced menüsünde Remove" ve "Delete from server'' iki seçenek bulunuyor. Şimdi sizlere bu seçenekleri tanıtmak istiyorum.

Remove:Remove yi seçtiğiniz takdirde bir mesajı sildiğinizde, posta sunucunuzdan ne zaman tamamen silineceğini belirleyebilirsiniz. "Never" seçerseniz iPhone'dan sildiğiniz mesajlar tamamen silinmez sadece Çöp Kutusuna (Trash) gönderilirler. Tabii bu durumda sizin kendinizin ayrıca silmesi gerekir. "After one day" seçeneğini işaretlerseniz bir gün sonra tamamen silinirler. Never seçeneğini işaretlemenizi tavsiye ederim.

Delete from server :Bu seçenek ile de iPhone'unuza gelen mesajların sunucudan ne zaman kaldırılacağını belirleyebilirsiniz. Maillerinize hem iPhone'unuzdan hem de PC den bakacaksanız bu seçeneği "Never" bırakmanızı tavsiye ederim.

İphone pop3 ayarları 9

Birkaç tane mail hesabi oluşturduysanız bir mail hesabından başka mail hesabına geçmek için accounts seçeneğinden geçiş yapabilirsiniz. Aşağıdaki örnekte olduğu gibi.

İphone pop3 ayarları 10 İphone pop3 ayarları 11

Ayrıca önemli bir not; ilk oluşturduğunuz hesap sizin birincil hesabınız oluyor. Örneğin bir mail atmak istediğinizde ilk yüklemiş olduğunuz hesaptan mailinizi gönderir. Mail hesaplarınızın hangisinin ilk sırada yer alabileceğini belirleyebilirsiniz.

İphone pop3 ayarları 12

Yukardaki resimde gördüğünüz gibi Settings -> Mail -> Default Account yaparak birincil hesabı değiştirebilirsiniz.

Kaynak:iphoneturkey.biz