Blog Sayfa 2

Türkiye de İnternet Kullanımı

türkiyede internet kullanımı

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nün (SAGEM) yaptığı araştırmaya göre internet kullanımında dikkatli olunmadığı takdirde başta çocukların ruh sağlığı olmak üzere aile bireylerinin birbiriyle olan ilişkilerine zarar verdiği açıklandı.

İphone Mail Ayarları

iPhone mail hesap ayarları hakkında sizlerle bilgilerimi paylaşmak istiyorum. Gmail kullanıyorsanız ayarları yapmak oldukça basittir. Yapmanız gerekenler adım adım şu şekildedir.

İphone Gmail Ayarları

İphone ana ekrandayken Settings->mail-> Add Account' a geliniz. Karşınıza çıkan seçeneklerden gmail i seçin. Adınızı mail adresinizi ve şifrenizi giriniz. Böylece gmail hesabınızı kurmuş olursunuz.

Firmanızın İnternette Yer Almasından Korkmayın

web sitesi yaptırmaktan korkmayınKüreselleşen dünyada şüphesiz ki internetin önemi çok büyüktür. Artık birçok şirket ürünlerini ve hizmetlerini internet vasıtasıyla tanıtıp pazarlıyor. İnternette tanıtım deyince aklınıza bir takım sorular gelebilir.Örneğin rakip şirketler bizim potansiyelimiz ve hizmetlerimiz hakkında bilgi edinebilirler diyebilirsiniz.

Şöyle düşünün; eğer sunduğunuz kaliteli ve uygun maliyetli hizmeti müşterilerinize aktaramazsanız, müşteriler rakip firmadan daha kaliteli ve ucuz hizmet sunduğunuzu nasıl öğrenebilir?

Firmanızın çok küçük olduğunu web sitesi yaptırmaya gerek olmadığını düşünebilirsiniz. Ancak günümüzde bir çok insan, kurum ve kuruluşlar aradıkları bilgiye interneti kullanarak ulaşmayı tercih ediyor. Çünkü internet sayesinde, insanlar başka hiçbir yeren ulaşamayacakları her türlü bilgiye arama motorlarına tek bir kelime yazarak kısa bir sürede ulaşabiliyor. Sizin hedef kitleniz de size internet vasıtasıyla ulaşabilir. İnternet sayfalarına her an milyonlarca veri eklendiğini düşünürsek sürekli büyüyen e-pazardan pay almak ve Teknolojiden faydalanmak sizin de hakkınız...

Dünyanın En Eski 100 Web Sitesi

İnternet tarihinde var olan ilk domainin symbolics.com olduğunu ve 15 Mart 1985 tescil edildiğini biliyor muydunuz? Sizlerle dünyanın, tescil edilen ilk 100 domain (alan adı) adreslerini ve ne zaman tescil edildiklerini paylaşmak istiyorum.

Güzel Dergi Tasarımları

Bu gün veerle's blogunda rastladığım çok güzel bir içeriği sizinle paylaşmak istiyorum. Çalışmalarımıza ilham vermesi için masaüstü dünyanın muazzam kaynaklarından biri olan dergilere, özellikle de çok güzel tasarlanmış dergilere göz atalım.

E-Ticaret Nedir?

E-ticaret'in tanımını yapmak, e-ticaret kavramının genişliğinden dolayı oldukça zordur. Mal ya da hizmetin sanal ortamda müşteri ile buluşturulması anlamına gelen e-ticaret; ülkemizde, internetin diğer ülkelere nazaran geç kullanılmaya başlaması ile, yani 1996 yılının ilk çeyreğinde aktif hale gelmeye başlamıştır.

E-Ticaret İhracat Yönetmeliğine Girdi

Dış Ticaret Müsteşarlığının (DTM) İhracat Yönetmeliğine, internet aracılığıyla yapılan satışlara yönelik 'yurtdışına e-ticaret' tanımı da eklendi.

e-ticaret antalyaDTM'nin 'İhracat Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği' Resmi Gazetenin bugünkü (12 Temmuz 2008) sayısında yayımlandı.

Neden Web Standartları?

Valid XHTML 1.0 Transitional Web standartları; World Wide Web Konsorsiyumu tarafından ve stantart geliştirici birimler tarafından oluşturulmuş olan, web tabanlı içeriğin oluşturulmasında ve yorumlanmasında kullanılan teknolojilerdir.

Bu standartlar (teknolojiler), gelecekte de uygun biçimde görüntülenebilecek dökümanların internette yayımlanmasını ve bu sitelerin olabildiğince çok insan tarafından erişilebilir olmasını sağlamak üzere tasarlanmışlardır.

Türkçe Karakterli Alan Adları Hayata Geçiyor!

".tr" Alan Adı Yönetimi'nin öneride bulundu ve DNS Çalışma Grubu'nun 19 Ekim 2006 tarihinde bir karar aldı. Artık gerçek veya tüzel kişiler, Türkçe karakterler (ğ, ı, ü, ş, ö, ç) içeren alan adları alabilir. Bu uygulama 04 Aralık 2006 tarihinde başlayacaktır.

Statik Mi Olsun, Dinamik Mi?

Web Sitelerini kullanılan teknoloji bakımından iki gruba ayırmak mümkündür. Bunlardan ilki statik web siteleri diğeri ise dinamik web siteleridir.

Dinamik Bir Web Siteniz Olmalı Neden?

Profesyonel yaşamın içinde olmak başlıbaşına bir dinamizmdir. Değişimin sürekliliği, sahip olduklarımızın niteliklerini de etkiler. Değişim bizi sürekli canlı tutar ve değişime entegre olabilen, bize hız kazandıran, fonksiyonel olan şeyleri tercih etmemiz için bizi zorlar.

Bir Web Siteniz Olmalı Neden?

Müşterileriniz de tıpkı sizin gibi çok yoğunlar ve bireysel mutlulukları için seçimlerinde en yüksek verimi ve doyumu elde etmenin peşindeler. Sizden istedikleri sadece bir web adresi! Tamam, anlattıklarınız ilgilerini çekti ama şimdi çok meşguller, size adapte olabilecekleri zaman en fazla 10 dakika!